de ce Italia?

Ma intreba odata Cineva de ce e asa popular Peter Gabriel in Italia. Nu stiam sa raspund atunci dar stiam ca e popular acolo. Concertul Growing Up, pe care il am pe DVD pentru doritori, este filmat tot in Italia. Ultimul concert Genesis impreuna (in 2007 cu Phil la voce) este filmat la Roma.. deci tot in Italia. Explicatia pentru care tot ce inseamna Genesis-ul, cu iz vechi, are succes in Italia este in anul 1972. Atunci Genesis canta o chestie experimentala si scotea albume fara succes(uri). Singurul loc in care albumule s-au vandut a fost Italia. In Great Brit' cantau in sali mici unde de obicei se faceau meciuri de box iar in Italia se adunau sali imenese pline de tineri italieni carora, surpriza, le placea sa se aseze pe jos si pur si simplu sa asculte. Mi se pare superb. Acum nu se mai face asta. Sa mergi la un concert si NU DE MUZICA USOARA sau mai lenta cel putin, era o muzica destul de dura, puteai sa te "batzai" sa dai din cap si sa stai.. pe jos... NU! italienii (probabil pe vremea aceea mai putin drogati) se asezau frumos si le placea sa asculte muzica, sa inteleaga si sa asculte versurile. Asculta "ideile" melodiile. Super!
Dupa ce Peter a plecat din trupa, fanii nu s-au impartit ca la Andre, o parte cu Andreea Antonescu si alta cu Andreea Balan. Fanii i-au primit la fel de frumos si pe Genesisii in formula de 3 sau 5 etc si pe Peter Gabriel si asta pana in ziua de astazi. Mi se pare extraordinar de frumos. TOTUSI este interesant ca Phil, compunand muzica ceva mai "melodioasa", mai "siropoasa", nu cred ca a avut si nu are la fel de mult succes ca si Genesis si Peter singur. De aceea Phil, cand isi inregistreaza concertele pentru DVD (pt "posteritate" si colectia mea) in Franta. Oricum si in Franta publicul este superb, tot aici au ales sa inregistrez si Lionel Richie sau Dire Straits (celebrul DVD On The Night asta pentru doritori - contact me:D ) si multi altii.
Nu stiu cat de mult va intereseaza si cat va plictiseste "analiza" mea dar o pun aici ca-mi plac. Si un FUN fact... Daca Phil a venit ca vocalist de pe postul de tobar ei bine este foarte interesant de aflat ca primul instrument pe care a cantat a fost tot toba. Se pare ca acum, Genesis, trebuie sa caute alt tobar cu voce daca vor sa revina. Oricum ei i-au propus solistului de la Mike and the mechanics sa cante in locul lui Phil ca sa revina si Genesis acum in turnee dar nu cred ca se inteleg. Sunt pretentiosi. De retinut este faptul ca Mike and the machanics este de fapt proiectul lui Mike Rutherford (chitaristul cu cioc si simpatic din Genesis) din anii '80 cand fiecare avea si proiecte solo cat Phil incearca sa se impace cu nevasta-sa. De altfel numele formatie vine de la numele chitaristului Mike Rutherford - Mike and the mechanics:)) . Ca sa nu las postul asta "chel", fara un video, pun o piesa de la Mike si mecanicii. Ei au mai multe hituri primul fiind "the living years" in care apar in video Mike si familia sa sau Over my sholder. Mie imi place foarte mult piesa "Another cup o coffee":

live in Baden Baden - Germany '99

Comentarii

Anonim a spus…
http://www.youtube.com/watch?v=ZIBediEAcUQ
SteFUN a spus…
foarte interesant mesajul piesei. Mi-ar placea tare mult sa stiu cine esti daca nu te superi:). De domnul Trace Atkins am aflat la The Aprentice... te rog spune cine esti sau spune pe privat : gica_forever

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...