sport!

Am asteptat nitel pana sa scriu asta pentru a vedea si rezultatul lui Bute desi, dupa cum spuneau specialistii, acesta putea numai unul: Bute victorie. Sa incepem cu inceputul. Nu inteleg de ce nu ne agitam mai mult? In primul rand, in ordinea cronologica, avem un roman in piramida finala de la Kimmerman la Seul la final elimination. Ca sa explic si pentru necunoscatori: in K1 in fiecare an se fac niste calificari si primii 8 luptatori din lume se califica la o mare finala la Tokio la finalul anului. Se lupta intr-o piramida, adica tu te lupti cu un nene, daca il bati, te mai lupti cu unu care si el s-a luptat si a castigat si daca il invingi si pe ala esti spre finala si daca invingi si acolo ai 400 000 de dolari, coroana de lauri si trofeul k1 si ai dreptul sa fii invitat la anul fara calificari prealabile (desi cred ca regula asta au scos-o). ai voie sa lovesti si cu picioarele si cu genunchii si cu pumnii. Nu ai voie cu cotul, nu ai voie dupa cap, nu ai voie sa tii adversarul si nici sa lovesti cand el e la sol. Daca ai facut de 3 ori K-down adversarul intr-o repriza ai castigat. Sunt numai 3 reprize si maximum 2 reprize de prelungire. Cam astea sunt regulile in mare. Mie imi place mult acest format, poate pentru mine e mai spectculos decat box-ul care e usor mai static, fara riscuri din primele reprize fiind de anduranta (12 reprize) si poate mai tacticizat uneori. La k1 vezi des rasturnari mari de situatii si sportivi complexi pentru ca trebuie sa foloseasca atat bratele cat si picioarele.
Ok! Daniel s-a calificat dar nu asta ma impresioneaza. Ma impresioneaza cum s-a calificat. Eu nu i-am dat sansa lui Daniel pentru ca il stiu un tip prea prudent, slabut pregatit si cu barbie moale In ring am vazut alt Daniel. Unul focusat. Pregatit, fara fitze (aici trebuie putin specatacol pt japonezi si trebuie lucrat la partea usor artistica;) ) si foarte determinat. O pregatire fizica, un psihic perfect de luptator. Nu a ezitat o secunda si nu a ratat ocazia si este in primii 8 luptatori din lume. Este enorm ce se intampla cu el si asta se intampla doar pentru ca se antreneaza in Olanda pentru ca el nu era asa cand lupta in LK. De admirat si promoterul roman Irimia pentru ca, indiferent cat de bun esti, daca nu ai si pilele nu ai sansa aici si deci suntem buni, canatie, la capitolul asta.
La Tokio Daniel are de luptat in meciul 3(asta e naspa ca e meciul 3, era mai bine daca era in primele 2.. era mai odihnit dupa) cu turcul Gokhan Saki. Tucul este foarte bun, dar are probleme cu alonza fiind cam scund aici Ghita are avantaj si il poate domina si cred ca as vrea sa vad un KO cu un hi kick pentru ca se bajeaza prea mult pe LK Ghita si pe KO din lovitura de dreapta:)... ar fi o schimbare. Oricum turcul este foarte agresiv dar o sa il calmeze Daniel in prima runda si o sa il faca sa intre in ritmul lui si sa il descoase si vedem dupa... meciul celalat este strans (as putea spune ca avem noroc la tragerea la sorti) dar avem mari sanse sa scapam si de acolo pentru ca nu ma impresioneaza nici spong si nici overeem desi are barbie tare (nu e mai tare ca a lui kemayo). Mi-ar placea s fie o finala cu semmy schilt pentru o revansa si ce ar fi sa avem un campion k1.. asta nu o sa se mai repete ever... e sansa unica in viata...
De mic ma uitam la Ernesto Hoost, sau la peter Aerts sau la Bota sau mai batranul croat Branko Cikatic cu pumnul sau distrugator de boxer si visam sa avem si noi, romanii, macar un luptator acolo, d'apoi sa avem unul bun:D... Bafta Daniel!!!!
Acum, in ordine cronologica sa Vorbim, mult mai putin, despre Bute. O sa scriu putin nu pentru ca nu merita ci pentru ca TOATA lumea vb la tv despre el.. este din nou campion mondial (a 6-a oara) aparandu-si centura... cred ca are mari sanse de unificare a centurilor si ii tin pumnii sincer... avem campion mondial.. mondial.. ganditi-va la asta:)

Comentarii

Lucian2050 a spus…
Bute e exceptional si sunt convins ca o sa-si unifice centurile(WBA,WBO,WBC).Macar 2-3 sa aiba cu toate ca ar avea timp pentru toate daca isi pastreaza forma.
Oricum cel mai mare boxer este si va ramane Vitali Klitschko, e un monstru', impreuna cu frate-su Vladimir detin monopolul la categoria grea, iar britanicului, care detine centura la WBA, ii tremura chilotii.Acusi ii vine si lui randul.
La K1 cred ca sansele lu' Daniel tind spre 0, nu cred sa treaca de turc.

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...