miercuri, 3 noiembrie 2010

Inna la pompa.. pentru Irina

M-am gandit mult daca eu sunt boul din articolul Irinei de pe blogul dansei. Nu sunt eu dar as vrea, in calitate de nebou, sa ii raspund la acel articol.
Am citit ce a scris si pot sa spun, pe scurt, ca e frumos ce spune.. daca ar fi si adevarat...
Fatuca asta numita Inna nu are o problema ca ea canta porcarele, nu asta e problema. Foarte bun ce canta.. brava ei. Eu nu ascult, dar pentru cine asculta e ok. Partea proasta este ca ea, Inna, este un produs de marketing si atat. Tot ce a facut ea este sa se vanda. Nici macar nu se vinde ea.. o vand altii. Ceea ce este bine. Adica in sfarsit am invatat si noi despre ce e vorba.. ce inseamna sa faci o campanie smechera de publicitate. Inna este praf, de altfel ea nici nu da multe interviuri pentru ca e praf. Habar nu are de viata ei. A dat un interviu in engleza. Nu era in engleza.. Vorbea in Brail sau ceva ca nu se intelegea ce spune dar ea de altfel este mandra de ea.
Apoi a inceput campania media... Ca ea e prima pe Billboard.. topul Billboard din USA. Doar ca nu era Billboard.com. era un Billboard.net sau.org sau ceva. Nu era cel adevarat. Doar ca jurnalistii au descoperit minciuna. Minciuna era de fapt platita. Inna a platit sa ajunga in acel top ONLINE.. repet e un top facut de un baiat, ONLINE.. nu reflecta realitatea. In realitate, in SUA, nici nu s-a auzit despre INNA... Daca dai acum o cautare ai sa gasesti ca Inna apare, acum, de doar cateva saptamani, in Billboard Europa si France (topul hot sau dance nu la general) unde a ajuns maximum pe locul 10 si asta pentru sanul scos la concert... dar ajung si acolo. Ideea este ca ea a inceput un joc mediatic foarte serios si bine pus la punct. Deci nu de ea conceput. La televiziuni au inceput zvonistica.. cica ea castiga peste 1 milion de euro etc.. apoi ca e in billboard, apoi ca e numai in strainatate. Toate erau afirmatii fara acoperire dar au prins. Acum, datorita publicitatii, aparitiilor in reviste unde poza si NU vorbea, a reusit sa cante in Franta unde, conform planului bine stabili, a aratat si o tzatza sa fie sigura ca prinde... Nimic de zis, totul este ca la carte! Este o vedeta umflata cu pompa unui PR foarte foarte bun si unei campanii media superbe.. Deci Inna este nimic plin de aer si aere dar sper sa ajunga, sincer, cat mai sus ca asa mai aude lumea de Romania chiar daca nu toata lumea stie cum a ajuns ea acolo.
Si NU, nu e deloc modesta.. DELOC! Este cea mai vedeta dintre vedete in capul ei.. e penibila daca auzi ce cucuri are in cap.. Cu alte cuvinte ar trebui Madonna sa se roage de ea sa cante impreuna.
Cu toate astea imi place cum a cantat in Franta. Nu a cantat perfect dar a cantat ok si corect pana la urma. Faza cu sanul este extrem de bine calculata si executata perfect. Nici nu mai conteaza. Sa ajunga ea la EMA si VMA si sa ia cele mai multe premii ca nu conteaza ca totul este campanie si nimic mai mult:)
M-am gandit mult daca sa pun clipul CU Cantarea din Franta si, desi nu vroiam, il pun aici ca sa stiti despre ce vorbim. (Chiar nu ii vad pe francezi asa inebuniti de ce canta Inna.. poate le place de o tzatza afara si ca se vad pe ecranul ala mare dar nu de ce canta Inna.. sincer.. asta pentru ca am vazut 100 de concerte filmate in Franta si, pentru cunoscatori, pot da si exemple.:) )

marți, 2 noiembrie 2010

Sorescian acest Lucian

Celebrul Anonim (pe blogul meu) Lucian Sfaca este profesor de Climato la Facultatea de Geografie de la UAIC Iasi. Acum nu multa vreme a inceput sa mai puna idei pe un blog NIFS. Am citit astazi o poezie de inspiratie Soresciana, zic eu. Imi place si deci (fara acordul lui) o public si eu pe blogul meu (in camera miroase a gutui pe care le tin pe masa.. asa .. de iz..).

Diversitate

Cât de uniformi suntem, noi, oamenii din ziua de astăzi...
Ne îmbrăcăm, mănâncăm şi gândim la fel.
În plus, ne şi naştem la fel.
Când le-a venit sorocul mamelor
S-au îndreptat organizat către maternităţi
Ca să ne nască într-un mod industrial.
Altcumva pe vremuri....mai stilat.
Fiecare se năştea la casa lui cu moaşă
Personală.
După un timp, când se făcea copilul mai mare şi
începea să înţeleagă cele lumeşti,
mama îi împărtăşea copilului taina:
,,Uite, aici, lângă sobă,
te-am făcut pe tine."
Copilul rămânea o clipă ca trăsnit
Şi se vedea parcă, acolo,
Crud născut pe pat.
Avea omul nişte certitudini....
Dacă tot nu îi e dat să ştie
unde o să moară,
măcar ştia unde a venit pe lume.
Alţii, mai originali, refuzau cadrul organizat şi
îşi făceau intrarea în efemer într-un mod
discreţionar.
Pe brazdă, în pădure, la adunat fân,
la culesul viei, la târg sau unde mai era plecată
femeia cu treburi...
Munca în gospodărie
nu lăsa loc de prematernal.
Aşa ajungea omul să fie mai legat de pământ
şi se dădea greu plecat din satul lui.
De când ne-am născut prin maternităţi,
am început să fugim toţi de prin sate,
ca orbeţii.
(Gânduri dedicate tatălui meu, născut acum 66 de ani
într-o căruţă plină cu gutui, în drumul spre târg.)

vremuri acidulate

Nu pot spune ca sunt suparat. Doar bulversat. E greu sa explic. Pe scurt nu sunt asa de trist ca sunt somer. Ca sa nu scriu mult si prost ca de obicei. Tot astept. Astept ceva mai bun. Poate asta ma deranjeaza la mine ca astept mereu si uit sa mai urc in tren pentru ca mereu astept unul mai bun, si mai bun, si mai bun etc... Asa si cu teatrul. Am visat sa lucrez acolo si vad ca acum e foarte departe acest vis si nu ma supara asta. Pentru ca poate e ceva mai mult si mai bun pentru mine. Nu vreau ceva marunt pentru mine. Vreau ceva mare. Poate ca sunt idiot sa gandesc asa dar decat sa am ceva mediocru mai bine deloc. Nush daca am de ce sa fiu asa petentios. Multi imi spun ca mai bine accept orice job ca si asa nu stiu sa fac ceva foarte bine. Ca-s un mediocru la orice dar eu inca mai astept. Desi inca habar nu am ce sa fac.. sau ce vreau.. sa cant la vreun instrument, teatru, tv, film sau sa organizez evenimente sau sa prezint Oscarul. Adica daca as avea o putere mare sa ma intrebe pestisorul de aur ce vreau si eu sa pot sa aleg ce vreau eu.. habar nu am daca as putea alege ceva exact.. poate ca as alege sa am auz absolut si sa am voce buna si sa cant in toata Europa si la EMA sau ceva si sa imi regizez solo videoclipurile si sa fiu chemat la holiud sa joc un filme .. asa: special guest.. dar nu am pestisorul de aur si nush exact ce vreau. De multe ori incep sa visez ca un proiect mic pe care il am in cap, si in care NIMENI nu crede, il pun pe banii mei putini si devine hit international. "sau ceva":))
Ei gata ,am visat destul! Sper sa imi iasa acum, pe termen scurt, ce mi-am propus si cand o sa imi vina ideea aia mare o sa o pun in practica si o sa fie MARE!:)