Romania... hai la proces

Acum 2 luni sau mai bine, am scris pe blog ceva, un articol cu 007 de Buhusi si povesteam ca am prins un hot. Ei bine mi-a venit acasa citatie ca sunt martor la proces. Pe 14 februarie.. ziua Indragostelii, aveam citatia pentru ora 9. Am ajuns acolo si SUPRIZA.. sunt 30 de procese. TOATE la ora 9 si TOATE la aceeasi camera. Camera se numaste "Sala".... Cum adica se numeste camera Sala? Ei bine asa se numeste camera de sedinte.. camera Sala:)). Dar de ce m-au chemat la 9 cu toata lumea... Ghiciti ce? procesul unde eram eu era pe penal... Si am asteptat eu o ora jumate si.. si .. si... iese ultimul chemat din sala si apoi o tante in roba de aia neagra si carpa alba la gat inchide usa de la sala de sedinte si se anunta clar: PAUZA. Pai cum pauza bai, sunteti nebuni? sunt si eu aici! - DA! DAR nu sunt avocatii pentru penal.. aia sunt la Bacau. Asteapta sa vina.. Au venit la ora.. 12. A stat Bou de Stefan de la 9 dimineata, intr-un mare frig, pana la 12 ca sa vina avocatii apararii de penal de la Bacau. Acu stai sa vina procuroru. pe la 11 intru la judecatoare, ma vede si zice"mai asteapta un pic, stiu ca esti martor, stai sa vina de la Bacau avocatii si dai o declaratie si nu te mai chemam ca nu are sens"... AAA! zic "perfect.. chiar vreau sa spun ce am de spus si sa scap...Pe la 12 jumate vine si avocatul si procuror si mama procurorului si intra in sala. Eu asteptam afara.. in fata salii, in fata unei galene mici unde se aude de obicei cum ii cheama pe martori sau pe orisicine in sala, la proces. A fost chemat altu mai intai ca de, mai erau 3 procese la penal si a meu era ultimul... Si astept, astept.. si eu si omu furat care trebuia si el sa dea declaratie... Si dupa 15 minute iese avocatu si spune :
-"S-a amanat, aveti infatisare pe 7 martie".. "poftim" zic.. nu intelegeam. imi explica avocatul ca s-a dat amanarea si ma intreaba:
-"Da de ce nu ati intrat in sala sa dati declaratie?" si i-am spus ca nu m-a chemat la "galena" ca asculta la ea mai atent ca la Europa Libera inainte de '89/ Omu imi spune ca tantea grefiera m-a strigat la microfon de mai multe ori, mai ales ca judecatoarea m-a recunoscut si a insistat "mai striga-l ca e pe aici, l-am vazut eu"... Doar ca INTELIGENTA de grefiera NU a pornit microfonul cand ma "chema" la el... Eu eram in fata usii de la sala de judecata. Da scotea dracului capul si ma striga "bai boule, intra ca sa manaci si tu un cacat".. nu frate, a vorbit la microfon ea ca ea e Dj Greffy.. doar ca e butonu ala de On si OFF si era pe OFF in mama ma-sii si nu am stiut sa intru in sala. Asa ca s-a dat amanarea.
Acu eu, de draci, am zis ca nu ma mai duc.. doar ca avocatu zicea ca se da mandat de aducere si daca nu ma prezint cica imi da amenda penala. daca nu o platesc atunci fac parnaie. Nu stiu daca e asa dpdv legal dar suna tare romaneste si daca e asa...

daca e asa cu legea asa, si la cum e Romania nu vad de ce NU e asa, atunci concluzia mea este ca justitia din Romania imi da urmaorul mesaj :" daca te-a mancat in cur sa prinzi un hot, acu tre sa intri la parnaie".. da! "cine prinde azi un hotz de ou, maine sta la parnaie ca un bou".. Ne vedem pe 7 martie la camera SALA la ora.. surpriza 9... Sistemu curului in Romania.. jur!

Comentarii

Razvan a spus…
buna tare asta; intr-adevar...tipic romanesc
tu sa nu fii mahnit prea tare pt ca va trebui sa mai faci act de prezenta inca o data acolo, sunt altii, ca mine, care in sistemul asta isi castiga existenta. Sa vezi ce frumos e sa mori cu dreptatea de gat, sa ramai interzis cand pierzi un proces pe care puteai pune ramasag cu capul ca-l vei castiga si atunci ma intorc la tine, clientul meu, si incerc sa ma screm de-o explicatie plauzibila; sa te fac sa intelegi neintelesul...
da, Stefane, asta e sistemul juridic in Romania; am mai bine de 8 ani de meserie in domeniu si de practica la toate gradele de instanta; dar inca sunt momente in care raman si eu uimit de ceea ce imi e dat sa traiesc.
Mult noroc pe 7 martie; ca pont...intreab-o pe grefiera inainte de sedinta cam pe la cat se ia dosarul tau (asta daca nu va veni vreuna dintre parti sa-l ceara la amanare), fiind penal...e cu procuror si asta vine doar la o anumita ora in timpul sedintei.
Anonim a spus…
uelcam tu rumeinia!

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...