Adam Malysz


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro
Astazi a zburat pentru ultima data cu schiurile, intr-o competitie, Adam Malysz. Pentru necunoscatori acesta este unul dintre cei mai mari si importanti dintre saritorii cu schiurile din istorie. El este polonezul supranumit "mustatza zburatoare" si asta datorita mustatii lui mici dar memorabila.
Am spus ca el zboara astazi pentru ca asa se incheie sezonul de sarituri cu schiurile, la Planica in Slovenia, pe cea mai mare (pana acum cativa ani) trambulina de zbor cu schiurile din lume. Este zbor cu schiurile si nu sarituri. La zbor se ajunge pana la distante de peste 200 de metri... aici punctul de constructie este la 185 de m si dimensiunea e la 215 metri. In prezent exista la Vikersund o trambulina de zbor mai mare dar asta este alta discutie.
Ei astazi zboara pentru ultima data in cariera Adam. Toata lumea il omagiaza si parca aceasta etapa este doar pentru el. Din pacate a batut vantul foarte puternic si aiurea, turbionar. In mod normal competitia trebuia sa se suspende din cauza conditiilor meteo dar cred ca organizatorii fac orice ca aceasta retragere a lui Adam sa fie posibila aici, la Planica. Desi, peste o saptamana, in polonia va avea loc o frumoasa manifestare, un tribut adus lui Adam de catre polonezi pentru acesti ani frumosi in zbor pe schiuri. Sa nu uitam ca Adam a castigat de 4 ori Cupa Mondiala la sarituri, o reusita istorica a polonezului.
Astazi, pe bara de start, mai multi saritori au zburat cu o mustata pusa in onoarea lui Adam. Dintre cei care au purtat astazi mustata se numara Tom Hilde sau elvetianul Simon Amman.
Am pus un clip cu Adam chiar la Planica cand a zburat peste 215 de metri ai trambulinei si cu acea performanta a castigat a 4-a oara Cupa Mondiala.
Dar astazi, sarind ultima data, a reusit un zbor superb de 216 in conditiile in care, din cauza vantului, se sarea in jur de 160 de metri, adica foarte slab.
Din pacate, acesti mari scportivi, nu au parte de atentia pe care o merita si sportivi din alte discipline sau sporturi sunt mult prea bagati in seama...
Partea minunata este ca Malysz a reusit, prin aceasta ultima etapa, sa ajunga pe locul 3 in erarhia mondiala la general pentru 2010-2011 intrecandu-l pe Kofler care a sarit doar 180 m.
O sa ne fie dor de tine... Adam...:)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...