vineri, 28 ianuarie 2011

suntem in siguranta!

Multi prieteni imi spun sa revin la partea FUN a blogului si incep cu o poza superba primita de la Ovi. Ideea este ca acest blog nu va fi unul politic. Pastrez descrierea lui initiala: BLOG DE MUZICA, GLUMITE SI HATITUDINE... PENTRU PRETENI...
lovely picture..


nici nu mai comentez poza asta ca este tipic romaneasca:)))
este secure locked:))

luni, 24 ianuarie 2011

Apel către noile lichele

(Doamna profesoara Zaharia (mama mea adica) a vrut sa transmita ceva generatiei ce acum populeaza liceul Borcea si nu numai. Mai jos este articolul:)


Nu sunt vreo ziaristă angajată la vreun mogul de presă, nu sunt membra vreunui partid- n-am fost decât membră a PCR, câteva luni în 1989, şi mi-a ajuns şi pentru perioada de după 1989-, nu sunt decât una dintre miile de profesoare, o bugetară nesimţită, care şi-a permis, cu neruşinare, să sărăcească această ţară, o bugetară care nu produce nimic concret şi care mai scoate şi tâmpiţi în urma prestaţiei sale- asa cum rezultă din discursul primului politician al ţării. "Mea culpa" (pentru pdl-işti, aceasta nu e o înjurătură)!
Recunosc acum că din 1990 şi până în acest an de graţie, am fost mereu în opoziţie, chiar şi atunci când au ieşit cei pe care i-am votat- de două ori s-a întâmplat – pentru că m-au dezamăgit toţi, mai mult sau mai puţin. De fiecare dată, însă, aveam speranţa că ceva se va schimba, o dată cu noua generaţie.
În ultimul timp, însă, lucrurile s-au schimbat într-un mod tragic!
A murit şi mama şi tata speranţei! Cred că toate rudele ei din ţară şi din străinătate! Cum? Prin pervertirea tinerilor liceeni, prin atragerea lor în pdl, nu pentru susţinerea unor cauze ale comunităţii, nu pentru a învăţa ceva cultură politică- măcar să poată deosebi stânga de dreapta sau ce e statul de drept- ci pentru a participa la mitinguri mai mult sau mai puţin electorale, după ce au fost „mituiţi” cu seri festive, petreceri, excursii – că bani sunt din plin pentru şi de la partid, nu pentru duşmanii poporului pdl-ist: profesori, medici, pensionari -ci pentru a atrage tineri la distracţie, că e an de criză.
Ce putem aştepta noi, cei mai în vârstă, de la asemenea viitori tineri politicieni? Mai putem spera că vom primi vreo urmă de pensie, dacă seniorii aceluiaşi partid îi învaţă pe tinerii pdl cum se poate fura de la amărâţi, având sau nu girul justiţiei?
Şi, ca şi cum nu ar fi fost suficient, am mai primit o lovitură, de astă dată, definitivă!
De aproximativ 16 ani mă ocup, voluntar, adică fără să fiu plătită- ca să înţeleagă şi pdl-iştii-, de un club de dezbateri, unde tinerii liceeni învaţă să vorbească în mod convingător în public, să producă propriile idei pe care să le poată susţine logic şi documentat, să respecte adversarul, să fie politicoşi, să accepte că au greşit, să recunoască valoarea autentică. În naivitatea mea, credeam că aceşti tineri, practicând argumentarea, nu vor lua decizii decât în cunoştinţă de cauză şi, mai ales, decizii morale. M-am înşelat, a câta oară, probabil nu şi ultima dată. Tinerii pdl-işti au primit misiune de la liderul lor, Cori, să „fure” tot ce învaţă de la ora de dezbateri pentru a-i învăţa pe ceilalţi „meserie”. Astfel, am fost asaltată de noi doritori de a practica dezbaterile, spre folosul pdl. Până aici, nimic de condamnat, în afara faptului că practica aminteşte de spionaj, tinerii putând să se înscrie la SRI, cu mari sanse de reusită la examenul pentru profilul psihologic al sri-stului de serviciu în slujba partidului. Dar dezbaterile se practică ţinând cont de anumite principii-morale şi democratice- fără de care practicarea dezbaterilor ar produce oameni lipsiţi de scrupule, aşa cum sunt actualii lideri pdl, care doresc: să câştige oricum, prin orice mijloace; să umilească adversarul, ca distracţie şi satisfacţie supremă, să urmărească doar interesul propriu, chiar dacă ceilalţi suferă, să profite de bunul simţ al celorlalţi pentru a-şi impune voinţa cu impertinenţă şi cu mult tupeu.
Am crezut că pregătesc măcar o parte a societăţii civile, dar, în cea mai mare parte, societatea civilă serveşte unui partid, încă de pe băncile şcolii.
Aşadar, tinere şi noi lichele, vă rog să lăsaţi pe adolescenţii noştri necontaminaţi de minciună, furt, spionaj. Faceţi prozelitism printre adulţi, nu pervertiţi personalităţi în formare. Nu-i îndemnaţi să se învoiască de la ore pentru a merge la un miting să-l întâlnească pe Zeus. E mai importantă şcoala, chiar dacă a produs tâmpiţi, ca cei care fac prozelitism politic acum şi considera bugetarii (adică profesorii care l-au învăţat carte, doctorii care îl tratează) drept duşmani ai poporului pdl-ist.

Cu dorinţa de a se fi născut în altă ţară şi cu nădejdea de a nu muri cu speranţa,
Prof. Carmen Zaharia, trainer în comunicare, instructor şi arbitru în debate,
membru antipdl

Cine se mai înscrie?

PS. Mulţumesc lui Ştefan pentru că mi-a găzduit „of-ul”.

duminică, 23 ianuarie 2011

un alt soare

Am citit aici acest articol:

"Pământul va avea parte de un al doilea "soare", anul acesta

Pământul va avea parte de un al doilea "soare", anul acesta, timp de câteva săptămâni, când una dintre cele mai strălucitoare stele, Betelgeuse, se va transforma într-o supernova, susţine un fizician australian, citat de dailymail.co.uk."

Vedeti cum ne dezimformeaza internetul?! M-am interesat despre acel soare si nu este cel de care zice aici cercetatorul lui peste prajit. Sunt 2 cauze pentru aparitia acelui soare: in primul rand poate fi Micul Jidov Ratacitor AKA Mishul.. El straluceste ca un soare cand joaca fotbal.. numai preluarile cat sunt de faine... Sau un alt motiv pentru aparitia celui de al doilea soare este Jocul de poker exceptional de ... bun al lui Coceanus, AKA Cocean, AKA Smecherul Numaru' Unu de la Gepex Marius Forever Hell me 666. Cei doi pot fi motivele adevarate pentru aparitia acelui nou soare ce lumineaza planeta!!!!

Acest articol este un pamflet si trebuie luat ca atare. Orice asemanare cu personaje reale este...... REA VOINTA din partea mea!!!
:))
Daca vreti sa ma reclamati atunci du-te-n ..... ma-... Stelu!:)) (asta e pentru cunoscatori) Meli Ista Bonita:)))