sâmbătă, 21 mai 2011

LIBIA- Ce nu va fi publicat de mass-media niciodata

(am primit asta pe mail:)

Citeva despre dictatorul, insingerat Gadafi, care isi "chinuie" poporul.
-Poporul Libian primeste credit fara dobinda.
-Elevii primesc salariul mediu acelei profesii pentru care invata.
-Daca cineva nu-si gaseste de munca, statul ii da salariu plin ca si cum ar lucra.
-Tinerii casatoriti primesc casa gratis de la stat.
-Orice tinar libian, daca se inscrie la orice facultate din lume, primeste 2500 E de la stat plus intretinere + o masina.
-Masinile sint vindute la pret de fabrica.
-Libya nu are datorii fata de nimeni in lume.
-Invatamintul si spitalizarea sunt gratis.
-25% din populatie are facultate.
-Pe strazi nu sint cersetori, toata lumea are locuinta.
-15 centi costa o paine.
Deci, e rau de tot.

Nu e de mirare ca pentru cei ce conduc lumea asta din umbra, Libya e o .
Gaddafi nu a fost de acord cu dobinzile mari aplicate de Banca Mondiala. Deci e dictator.
Libya a fost o tara L I B E R A asta-i adevarul despre razboiul din Libya.

(PS: Sa nu ne imbatam cu apa rece. Si la Raluca in Bahrein sunt o parte din facilitatile astea pt poporul de acolo dar asta doar pt ca sunt multe resurse de petrol nu pt ca e o guvernare stas. e clar ca au deficiente de guvernare toate aceste tari dar este normal sa fie asa din cauza religie si a cutumelor, a traditie dn zonele respective.. lumea araba are regulile ei ce nu au nicio treaba cu ce traim noi aici. pe de alta parte acolo chiar exista facilitatile astea si chiar e ok de trait din punctu asta de vedere.
Oricum cine a atacat Libia nu a atacat-o pt "democratie" ci din PUR interes Financiar si atat!)

joi, 19 mai 2011

Cum a fost la Lansare

Tare incurcat am fost ieri pentru ca, pe scurt, nu stiam cum sa ma comport, cum sa asimilez noua postura astfel ca am luat-o pe scurtatura.. am incercat sa fiu eu, dar asta nu m-a ajutat sa imi gasesc mereu cuvintele in sacul de emotii.
In primul rand, am fost foarte bucuros de oamenii prezenti la eveniment. Nu a fost oricine. Au venit elevi sau curiosi ori cetateni ai urbei, care au fost acolo pentru lansare si nu obligati. Cineva ma sfatuia sa aduc asa, cu arcanu, obligati, elevi la lansare. Care mai era rostul? Important a fost sa vina din placere. Si au venit. Si le multumesc. Un grup de 40 de oameni am fost in sala Bibliotecii din Buhusi. Marea surpriza a fost domnu' profesor Pascaru. Il invitasem la lansare si mi-a facut onoarea de a veni si nu numai... a spus si cateva cuvinte. Cuvintele lui au fost deliciul celor prezenti. Domnu' Pascaru imi citise in prealabil cartea si a facut o radiografie plina de umor fin, de remarci pertinente, de critica la obiect, dar fina, de comparatii filozofice, dar pe intelesul copiilor de clasa a 8-a aflati acolo. A prezentat atat stilul meu direct, din inima, dar neslefuit, a prezentat ideea cartii, puntele esentiale, etapele, ba chiar a reliefat si 2-3 glume ce erau prezente in carte. A luat "job"-ul de critic foarte serios si a tinut sala captiva in discursul sau. La final, a recitat o poezie pe care o scrisese cu o zi inainte, manat poate de sentimentul tineresc, cabotin si sincer in acelasi timp.
Mi-a fost foarte greu sa vorbesc dupa dansul pentru ca, sincer, prezentase mai bine cartea decat as fi putut sa o prezint eu, cel plin de emotii, plin de ganduri punctuale si povestiri mici sau detalii neimportante atunci, dar importante in carte.
Au urmat 2-3 interviuri, s-au semnat carti s-a ras, am baut un pahar de vorba cu cei ce au ramas in sala si a fost, per total, o intalnire extrem de fluenta, nefortata, naturala, placuta, o intalnire intre oameni asezati care poate vor mai mult decat pepe si oana sau Columbeanu la TV.
Va multumesc tuturor celor care m-ati sustinut, multumesc domnului profesor Pascaru si multumesc Adi si ABM Sound pentru ca ati venit sa "acoperiti" acest subiect. Mai jos video de la ABM Sound.

marți, 17 mai 2011

Poze 1 mai - Stand up

Am primit de la Bogdan pozele de la 1 mai, de la Stand Up. Multumesc celor care au fost acolo alaturi de mine si care mi-au facut un cadou frumos de ziua mea.. au ras:)
Pozele de la eveniment sunt in slide-ul de mai jos:)

luni, 16 mai 2011

LANSARE DE CARTECu ajutorul unor sponsori, a prietenului Costel de la Braila dar si a lui Dumnezeu, am reusit sa ma mobilizez si sa aduc de la tipare primele exemplare ale cartii pe care vroiam de mult sa o lansez. A fost mai complicat decat ma asteptam: alege coperta (aici a intervenit Costel), alege titlu, culori, nr. de pagini, subtitlu, daca o lansez sau nu etc.
Ei bine toate au fost alese pana acum si cartea a ajuns la mine intr-un colet cu 250 de alte exemplare si acum vreau ca acestea sa ajunga la voi. De aceea am hotarat sa organizez o lansare de carte Miercuri, 18 mai, orele 14:00, la Biblioteca Oraseneasca Buhusi.
Va astept acolo sa sarbatorim acest pas interesant si sa ciocnim un pahar de cico, papam o "biscuite" si sa raspundem la intrebarea titlului: "exista viata dupa despartire?". Aici, la lansare, puteti lua cartea, puteti pune intrebari sau puteti arunca cu rosii in functie de placerea voastra sau de impresia cartii.

Va astept cu drag - cat mai multi.

Stefan