vreau revolutieee!!!

am auzit des expresia "da noi suntem de la Cluuuj.. noi suntem ardieleni deci suntem cu un cap mai sus!".. se pare ca TOT oameni sunteti. Am prieteni Clujeni (acu nimeni nu-i perfect!:)) ) care sunt NORMALI fara fumuri sau aere de ardeleni... OAMENI NORMALI!!! care... se revolta si mie imi place revolta si vreau REVOLUTIE!!
ei au scris asta si vreau sa dau share  poate intereseaza pe cineva..

Turul Romaniei la Ciclism vs Zilele Clujului 2013

Anul acesta, Turul Romaniei la Ciclism isi serbeaza jubileul. Initial, traseul propus de Federatie includea si Clujul ca si final de etapa si nemijlocit gazda intermediara pentru rutieri.

Insa, nu mica mi-a fost mirarea cand am aflat ca edilul urbei noastre, Dl. Boc, nu a acceptat ca la finalul zilei de 1 Iulie, caravana sa opreasca in Cluj. Motivul invocat: aglomeratia care s-ar crea intr-un oras si asa suprasaturat de vechicule consumatoare de carburant…

Si acum vin eu si va intreb: cat de mare ar fi fost “deranjul” ocazionat de acest mic intermezzo sportiv, pentru o singura dupa-amiaza, comparativ cu ceea ce se petrece acum in centru?

Probabil ati avut ocazia, nefericita desigur, ca destinul sa va poarte pasii “downtown” zilele acestea. Nu aveati cum sa nu remarcati mirosul de oser, care se imbina subtil cu cel de cultura, pe toata lungimea strazii Kogalniceanu. Tarabele au fost plantate exact ca la zilele satului, pe centrul strazii, iar cetatenii care isi doreau demult sa savureze un astfel de eveniment intr-un loc cu maxima incarcatura culturala si istorica, nu pe platoul de la Sala Sporturilor, “in suburbs”, se plimba agale, in timp ce noi innebunim incercand sa ne ducem/aducem copiii de la scoala sau gradinita, sau sa rezolvam anumite comisioane…Si asta pentru fix 7 zile lucratoare! Nu disperati, mai sunt inca 4 zile si gata…

Dar sa revin – aceasta editie aniversara, putea fi folosita la maxim de autoritati, pentru a celebra nume mari ale sportului cu pedale, de-a lungul celor 50 de ani, din orasul in care ne ducem existenta, si aici ma refer la: fratii Ioan si Vasile Selejan (da, sunt subiectiv), Pavel Lupas sau Attila Balasz. Insa, cine mai are timp sau nervi de asa ceva, cand merge ca unsa treaba cu micul si berea?

Nu e necesar sa ne batem capul cu “environmentally friendly”, “carbon footprint” si alte “gadgeturi” de astea ecologiste… de ce sa instigam lumea la miscare, cand ii putem da o gustare? Fix pe “strasse”! Bull’s-eye!

Da-le naibii de tzoagle, ca ne rupem dorsalul pe ele… Sus micu, jos pedala!

Hai, pofta buna!

Ovidiu Selejan via Aida Selejan

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...