DE CE CRED EU IN CASNICIE

Butonand telecomanda, am dat peste o emisiune unde discutia din platou este reprezentativa pentru societatea in care traim. Nu doar pe plan National, dar si pe plan global, rata divorturilor a crescut vertiginos in ultimii ani. In topul judetelor cu cea mai mare rata a divorturilor este, surpriza, BACAU. Surpriza pentru ca nu este nici pe lista la cele mai sarace judete, nici cele mai mici. Ba chiar e un judet cu natalitate mare. Asta inseamna ca bacauanii se casatoresc, fac un copil, si divorteaza. Trist.

Sa revenim la emisiunea in care se punea intrebarea "mai putem crede in institutia casatoriei in ziua de astazi sau 2 oameni pot trai fericiti fara acte?". Observ, cu stupoare, ca exista acest val anti casatorie in Romania. Pe langa multele divorturi, acum avem si acest trai in "bobinaj"(cum ar spune cineva de pe dealu 3 Orbic) promovat la TV.
Nu sunt de acord cu aceasta mentalitate. Da!, cred in casatorie. Cred ca avem multe divorturi pentru ca vremurile s-au schimbat. Acum un cuplu cum da de greu..... cum se desparte. Pai nu asa oameni buni! Pai credeti ca parintii mei au rezistat 35 de ani impreuna clacand asa din prima? Pai cate certuri, cate probleme au discutat si rezolvat IMPREUNA sau chiar separat daca era cazul si au ajuns aici. DA! Un copil are nevoie de o familie. De ambii parinti. Cum era daca si parintii nostri se desparteau asa usor cum o facem noi in ziua de azi? Cum era sa fi mers in weekenduri la unul dintre parinti? Nu condamn cuplurile divortate. Clar, fiecare cuplu are problemele lui nu e treaba mea. Eu doar spun ca cedam poate prea usor ca altfel nu am avea asa multe divorturi DEODATA!!!

Eu sunt de moda veche, vreau familie si copii. O sa spuneti ca visez ca astea erau demult... cand era bunica fata mare. Ei bine erau pentru ca oamenii munceau pentru ele. Astea nu vin asa cu una cu doua. Un cuplu este mai sudat cu cat el reuseste sa treaca peste mai multe impreuna.

Acum ca am terminat cu divorturile vreau sa vorbesc despre frustratii care promoveaza la TV stilul de viata in cuplu fara casatorie. As putea spune simplist ca este pacat. Si asa este. Dar un copil sanatos la cap, sanatos fizic si emotional vine dintr-o familie cu 2 parinti, care depasesc probleme impreuna si care isi iubesc plozii. Suntem prea egoisti si vedete fiecare la el acasa. Sa mai lasam mandria si fitele si sa pastram macar obiceiul casatorie si sa respectam aceasta institutie pentru ca ESTE o institutie, dincolo de implicatiile spirituale si religioase. Daca esti frustrat ca te-a inselat barbatul si nu ai putut trece peste asta ca esti vedeta, nu indemna lumea sa nu se casatoreasca. Asa era cazul cucoanei de la TV. Cu siguranta exista si motive intemeiate pentru divorturi. Au fost si in familia mea pentru motive adevarate, nu despre ele e vorba ca prea ar fi coincidente si nu cred in ele.
 Sa o iau altfel, fara religie, cum sa fim societate progresista de consum fara casatorie? casatoria este celula consumismului... Si as avea argumente pe orice domeniu: de la imobiliar pana la mostenirea averii daca unu moare fara testament...

Eu nu vreau sa fiu ipocrit ca nu-s casatorit si vorbesc despre asta dar spun ce imi DORESC eu cu adevart. O singura femeie, nu 1000. Si imi mai doresc o femeie si o familie forever. Excludem cazurile extraordinare. Doar ca acum oamenii nu mai vor sa se casatoreasca sau, daca o fac, se despart uneori din prostii... Lupta, nu renunta asa usor!

Nu dau cu pietre in nimeni ca nu am de ce, mai ales eu care-s holtei mosneag, dar eu imi doresc o nevasta, un copil, apoi al doialea si al treilea si asta ASAP!!! A, si imi doresc sa fie forever.


Comentarii

RaluSite a spus…
Si eu... si eu...

Postări populare de pe acest blog

GHICITORI NEVINOVATE DIN FOLCLORUL ROMANESC

Apel către noile lichele

...